Guvernul a aprobat scoaterea din rezervele de stat a mai multor saltele, pături, saci de dormit şi conserve, pentru ajutorarea refugiaţilor

0
0
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, scoaterea din rezervele de stat a unor produse precum saltele, pături, saci de dormit, corturi şi conserve, care vor fi date prefecturilor din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui pentru protejarea refugiaţilor din Ucraina. Valoarea acestor produse se ridică la 1,5 milioane de lei fără TVA.

„Guvernul a aprobat hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea lor ca ajutoare umanitare interne de urgenţă cu titlu gratuit Instituţiei Prefectului din municipiul Bucureşti şi din judeţele Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui”, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.  

Potrivit acestuia, pentru a proteja populaţia refugiată în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, au fost scoase din rezervele de stat produse constând în saltele, perne, pături, saci de dormit, corturi şi conserve. 

„Toate aceste produse sunt necesare pentru a pregăti şi dota taberele mobile care să poată fi folosite în adăpostirea refugiaţilor din Ucraina. Valoarea totală a acestor forme de sprijin se ridică la 1,5 milioane lei fără TVA”, a precizat Cărbunaru. 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite