Londra susţine că retragerea forţelor ruse din Harkov este o „recunoaştere tacită a incapacităţii Rusiei” de a cuceri oraşe-cheie

0
0
Arhiva foto
Arhiva foto

Retragerea forţelor ruse din Harkov este o ”recunoaştere tacită a incapacităţii Rusiei” de a cuceri oraşe-cheie ucrainene unde soldaţii ruşi se aşteptau să întâlnească o rezistenţă limitată din partea populaţiei, a anunţat, joi, Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic, potrivit The Guardian.

Forţele ucrainene continuă să contracareze atacurile în nordul oraşului Harkov şi au recucerit mai multe oraşe şi sate de lângă graniţa cu Rusia, se menţionează în comunicat.

De asemenea, trupele din jurul Harkovului sunt ”vulnerabile în faţa forţei defensive mobile şi extrem de motivate a Ucrainei”, din cauza alegerii Moscovei de a transforma operaţiunea din Donbas într-o prioritate.

”În pofida succesului Rusiei de a încercui Harkovul în etapele iniţiale ale conflictului”, se pare că Moscova a retras unităţi din regiune cu scopul de a-şi reorganiza şi reface forţele în urma pierderilor grele, se mai arată în raport.

”Odată reconstituite, aceste trupe se vor desfăşura probabil pe malul de est al râului Doneţ, formând o forţă de blocare pentru a proteja flancul vestic al principalei concentraţii de forţe a Rusiei şi principalele rute de aprovizionare pentru operaţiunile din vecinătatea Izium”, mai precizează Ministerul britanic al Apărării.

Vă recomandăm şi: 

Londra a anunţat noi sancţiuni comerciale împotriva Rusiei

Tun antiaerian din anii '50 şi o mitralieră de un secol, în dotarea soldaţilor voluntari ucraineni. „Mai bine decât nimic” VIDEO

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite