Legendarul boxer Nikolai Valuev, recrutat să lupte în Ucraina

0
Publicat:

Vladimir Putin l-a recrutat pe Nikolai Valuev, fost campion la box în vârstă de 49 de ani, pentru a lupta în Ucraina. Fostul sportiv are 2,13 m și 149 de kilograme și este considerat cel mai înalt și mai greu campion mondial din istoria boxului. Acesta a obținut tilul mondial la categoria supergrea WBA și l-a păstrat în perioada 2005 - 2009.

 Nikolai Valuev FOTO EPA-EFE
Nikolai Valuev FOTO EPA-EFE

După ce s-a retras în 2009, a intrat în politică și s-a alăturat parlamentului rus în 2011, ca membru al partidului Rusia Unită, care îl susține pe Putin.

În 2010, medicul lui Valuev a declarat că îl trata pe sportiv pentru „probleme grave la nivelul oaselor și articulațiilor"

El a fost supus unor operații care au necesitat șase luni de recuperare și a confirmat în 2013 că medicul i-a recomandat să nu mai revină în ring. Dar asta nu a împiedicat armata lui Putin să-l cheme pe frontul din Ucraina.

Într-un interviu acordat presei de stat ruse, el a declarat că i s-a înmânat convocarea când se afla în Donbas, în estul Ucrainei. Spre deosebire de ceilalți colegi parlamentari ai săi, i s-a spus să meargă la biroul de înregistrare și înrolare militară.

„În opinia mea, toată lumea a primit o citație", a declarat el pentru publicația de limbă rusă Izvestia. „Oare voi merge? Bineînțeles, voi merge acum la biroul de înrolare", a spus el, citat de The Sun.

Anunțul acestuia vine după ce fostul fotbalist rus și fostul jucător de la Everton, Diniyar Bilyaletdinov, a fost chemat să lupte în Ucraina, așa cum dezvăluit tatăl său.

Fotbalistul a fost chemat să lupte în Ucraina, cu toate că depășea cu doi ani vârsta maximă pentru înrolare.

„El nu a făcut serviciul militar. Legea spune în continuare - să chemi oameni până la 35 de ani, iar el are 37 de ani, deci e o neconcordanță aici., a spus tatăl fotbalistului.

Teritoriile Donețk, Kherson, Luhansk și Zaporizhzhia, care reprezintă aproximativ 15 la sută din întreaga Ucraină, au organizat în ultimele zile referendumuri simulate pentru a fi anexate de Rusia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite