Kadîrov refuză să se întâlnească cu prizonierii de război ceceni și le cere să se întoarcă pe front

0
Publicat:

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că cinci soldați ceceni s-au întors din Ucraina acasă, la Groznîi, capitala Ceceniei după ce au fost capturați și mai apoi eliberați. El i-a îndemnat să se întoarcă pe front, relatează meduza.io.

Ramzan Kadîrov FOTO: Profimedia
Ramzan Kadîrov FOTO: Profimedia

„Din punctul meu de vedere, războiul nu ar trebui să fie un motiv pentru ca cecenii să rămână prizonieri. Pot exista diverse scuze, dar, oricum ar fi, un soldat ar trebui să dovedească faptul că nu a avut altă opțiune. Și trebuie să dovedească acest lucru întorcându-se pe front. De aceea nu mă întâlnesc cu cei care s-au întors acasă, după ce au fost eliberați din captivitate. Este o chestiune de onoare nu doar pentru fiecare luptător în parte, ci pentru trupe, pentru întregul regimentul în care servește. Să dovedească faptul că nu au fugit de luptă, că nu le-a fost frică să înfrunte inamicul și că nu au căutat ocazia de a depune armele”, a postat Kadîrov pe Telegram.

Kadîrov l-a dat ca exemplu pe soldatul Kirgiz Musikhanov, care a fost rănit, și apoi luat prizonier. El s-a întors acasă pentru scurt timp, pentru ca apoi „să se întoarcă în mijlocul bătăliei”.

Kadîrov a precizat că „captivitatea nu este o crimă” și că autoritățile din Cecenia „se bucură că luptătorii lor au supraviețuit”. El spune că soldații în cauză au raportat că au rămas fără muniție cu o oră înainte de a fi capturați.

„Dar un luptător nu trebuie să tragă la întâmplare, ci mai degrabă să se gândească la fiecare glonț, să aibă în vedere fiecare cartuș. Recunosc că și eu sunt de vină pentru faptul că nu au fost pregătiți corespunzător pentru această situație și nu au înțeles pe deplin că un soldat trebuie să își planifice muniția. Dar acum băieții noștri au șansa de a-și dovedi lor înșiși, camarazilor lor, comandanților lor și întregii țări, că acest pas era necesar. Că jurământul, datoria și onoarea sunt mai presus de orice!”, a spus Kaydrov.

Magomed Daudov, președintele parlamentului din Cecenia, a anunțat ieri că soldații ceceni Zelim Ismailov, Zhabrail Yunuyev, Apti Tasuyev, Salakh Gaytamirov și Tamirlan Khamidov s-au întors din captivitate. Potrivit lui Daudov, soldații „și-au exprimat recunoștința pentru eliberarea lor și și-au exprimat disponibilitatea de a se întoarce în zona «operațiunii militare speciale» dacă li se va ordona acest lucru”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite