Kadîrov, măgulitor cu Putin în cadrul unei întâlniri la Kremlin: „Vă mulțumesc, nu vă vom dezamăgi”

0
Publicat:

Kremlinul a făcut publică o întâlnire între Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov în care liderul cecen l-ar fi măgulit pe cel de la Kremlin și ar fi dat asigurări că paramilitarii săi vor lupta în Ucraina „până la victoria finală”.

Kadîrov (dreapta), primit de Putin la Kremlin FOTO EPA -EFE
Kadîrov (dreapta), primit de Putin la Kremlin FOTO EPA -EFE

„Îndeplinim toate ordinele dumneavoastră şi suntem hotărâţi să acţionăm până la victoria finală”, a spus Kadîrov într-o întâlnire cu Putin, la Kremlin.

Kadîrov a susținut totodată că cecenii sprijină în general „operaţiunea militară specială” - așa cum numește Moscova războiul său împotriva Ucrainei - şi consideră „necesară” atingerea obiectivelor acesteia.

„Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru Republica Cecenia şi Rusia. Nu vă vom dezamăgi”, a adăugat Kadîrov, la care Putin a răspuns: „Nu mă îndoiesc”.

„Văd cum luptă băieţii dumneavoastră în operaţiunea militară specială. Transmiteţi-le cele mai bune urări din partea mea. Vă mulţumesc mult”, a adăugat, la rândul său, liderul de la Kremlin.

Kadîrov, care a pledat la un moment pentru a se merge până la Kiev, şi-a temperat în ultimele luni criticile la adresa generalilor ruşi pentru lipsa lor de progrese pe linia frontului, notează EFE, potrivit Agerpres.

Cecenii au jucat un rol activ în capturarea în luna mai a anului trecut a orașului-port Mariupol, dar de atunci operaţiunile desfăşurate de unităţile lor au fost puţin mediatizate de presă.

De la jumătatea lui 2022, singurele realizări ale rușilor pe câmpul din Ucraina au venit de la mercenarii Grupului Wagner, al cărui fondator, Evgheni Prigojin, este în conflict cu Statul Major Rus, precizează EFE.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite