Liderul cecen Ramzan Kadîrov recrutează separatiști pro-ruși și caută să-și crească influența în regiunea Donețk

0
Publicat:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a inițiat o campanie de recrutare din rândul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, în sud-estul Ucrainei, în scopul de a-și crește influența, relatează „Ukrainska Pravda”.

Ramzan Kadîrov FOTO Twitter/ Nexta
Ramzan Kadîrov FOTO Twitter/ Nexta

Sursa acestei informații este Centrul Național de Rezistență din cadrul forțelor speciale ale forțelor armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Kadîrov s-a lansat în acest proces cu „acțiuni de tip feudal” în perspectiva unei „viitoare distribuții a puterii”.

Centrul Național de Rezistență constată că influența liderului cecen este în creștere în teritoriile ocupate din regiunea Donețk. Paramilitarii „asigură ordinea”, se dedau represiunii în orașele capturate și jefuiesc regiunea.

De altfel, Denis Pușilin, liderul oficial al separatiștilor pro-ruși din Donețk, a acceptat ca miliția aflată în subordinea sa să se antreneze la așa-numita universitate a forțelor speciale din Cecenia.

Pe de altă parte, Centrul Național de Rezistență a observat că paramilitarii lui Kadîrov aproape că nu mai sunt implicați în lupte, ceea ce provoacă nemulțumiri printre alte formațiuni militare ale Kremlinului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite