Jurnalista rusă anti-război Marina Ovsiannikova a recunoscut că a fugit din arestul la domiciliu

0
0

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct faţă de războiul din Ucraina, a recunoscut că a evadat din arestul la domiciliu, la care a fost condamnată sub acuzația că a distribuit știri false, și a afirmat că nu există niciun caz la care să răspundă, relatează Reuters, conform Agerpres.

Jurnalista Marina Ovsiannikova a fugit din arestul la domiciliu împreună cu fiica sa.
Marina Ovsiannikova a fugit din arestul la domiciliu. Foto: Arhivă

Mă consider complet nevinovată şi, din moment ce statul nostru refuză să îşi respecte propriile legi, refuz să mă supun măsurii de arest care mi-a fost impusă începând cu 30 septembrie 2022 şi mă eliberez de ea", a scris jurnalista într-o postare publicată pe Telegram. 

Avocatul acesteia a afirmat că ea avea planificată o audiere la ora locală 10:00 (07:00 GMT) la un tribunal districtual din Moscova, dar că anchetatorii nu au aflat unde se ascunde. 

Jurnalista a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia.  

Ovsiannikova riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de acuzația că distribuie știri false despre armata rusă. 

Conform postului oficial de știri Rusia Today, ea a fugit cu fiica sa, în vârstă de 11 ani, și nu există informații cu privire la locul unde s-a ascuns. 

Ministerul de Interne a publicat, luni, o listă cu persoanele care se ascund de justiție printre care se număra și Marina Ovsiannikova. 

În postarea sa, care a fost publicată, miercuri, pe Telegram, jurnalista a recunoscut că a fugit, criticând articolul din Codul Penal care este utilizat pentru a o acuza și a afirmat că este persecutată fiindcă spune adevărul. 

Rusia a adoptat la 4 martie noi legi împotriva discreditării și răspândirii „în mod deliberat de informaţii false" despre trupele ruse.

Jurnalista a ajuns în atenţia internaţională în luna martie după ce a afişat o pancartă pe care scria „Opriţi Războiul”, în timpul unei emisiuni de ştiri de noapte difuzate în direct. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite