Jurnalista rusă anti-război Marina Ovsianikova, reţinută. Ea a afişat o pancartă cu „Putin este un criminal”, în faţa Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Instagram
Foto Instagram

Jurnalista de televiziune rusă Marina Ovsianikova ar fi fost reţinută, potrivit declaraţiilor avocatului său. Ea a protestat împotriva războiului din Ucraina şi s-a întors de curând în Rusia după ce a lucrat pentru ziarul german Die Welt.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat arestarea Marinei pentru agenţia de presă de stat Ria-Novosti. El a spus că momentan nu ştie unde a fost dusă clienta sa, presupunând că acest lucru are legătură cu faptul că ea a protestat împotriva războiului.

"Marina a fost reţinută. Nu există nicio informaţie despre locul în care se află", a scris şi anturajul ei pe contul de Telegram al jurnalistei, relatează news.ro. 

Pe internet circulă imagini ale jurnalistei ruse în care se poate vedea cum aceasta este dusă de poliţişti într-un microbuz. Arestarea Marinei a fost raportată şi de observatorii protestelor din Rusia, OVD-Info şi Cinema for peace.

Vineri, Marina Ovsianikova a postat fotografii cu o pancartă pe care scria „Putin este un criminal. Soldaţii lui sunt fascişti. Au murit 352 de copii. Câţi copii trebuie să mai moară pentru tine ca să te opreşti?" O astfel de declaraţie este considerată infracţiune în Rusia şi ar putea declanşa urmărirea penală pentru publicarea de informaţii false despre armată şi denigrarea acesteia. După demiterea ei din funcţie, Ovsiannikova a petrecut câteva luni în străinătate, inclusiv în Ucraina, iar de mai multe ori a vorbit vorbit şi a condamnat deschis războiul.

RusiaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite