Jurnalista rusă anti-război Marina Ovsianikova, din nou amendată: „Merg la tribunal ca şi cum m-aş duce la serviciu”

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Jurnalista de televiziune rusă Marina Ovsianikova, în vârstă de 44 de ani, care a protestat în direct faţă de războiul din Ucraina, a fost din nou amendată, relatează Euronews.

Ovsianikova a anunţat într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook că a fost condamnată de un tribunal din Rusia pentru „discreditarea” armatei ruse. 

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a afirmat că aceasta a fost obligată să plătească o amendă de 40.000 de ruble, circa 650 de euro, conform Euronews.

Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a publicaţiilor internaţionale, după ce în luna martie, a intrat pe platourile emisiunii de ştiri ruse Channel One cu o pancartă pe care scria „Opriţi războiului”. Ulterior, a fost găsită vinovată  pentru organizarea unui „eveniment public neautorizat” şi a fost amendată cu 30.000 de ruble, 256 de euro. 

În urmă cu o lună, fosta jurnalistă a televiziunii de stat a mai fost amendată cu 50.000 de ruble (800 de euro) pentru o serie de declaraţii de susţinere a opozantului rus Ilia Iaşin.  

„Merg la tribunal ca şi cum m-aş duce la serviciu”, a scris, luni, Ovsiannikova, adăugând că judecătorul nu a apreciat „ironia” ei.

„Regret profund că nu am putut recunoaşte toată măreţia lumii ruse în această postare (postarea în care i-a luat apărarea activistului Ilia Iaşin, n.r.). Nu am putut să-mi exprim recunoştinţa faţă de (Vladimir) Putin în numele celor 30 de milioane de ruşi care în secolul 21 trăiesc fără canalizare şi încălzire”, a mai scris aceasta. 

„Orice acuzaţii la adresa mea sunt absurde şi inacceptabile”, a conchis Ovsiannikova.

Cetăţenii ruşi pot fi amendaţi sau pot primi pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru distribuirea unor „informaţii false” despre armată.   

La jumătatea lunii iulie, Ovsiannikova a protestat în apropierea Kremlinului, afişând o pancartă cu „Putin este un criminal”. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite