Două regiuni ruse de la graniţa cu Ucraina înarmează miliţiile de autoapărare

0
Publicat:

Guvernatorii regiunilor ruse Kursk şi Belgorod au anunţat miercuri că „miliţiile populare" de autoapărare, unităţi create recent, vor primi mai multe arme pentru a combate incursiunile armate dinspre Ucraina vecină, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

În imaginile prezentate de autorităţile din Belgorod se vede cum, pe lângă armele obişnuite, membrii unei unităţi teritoriale de apărare primesc puşti anti-dronă, dispozitive de război electronic care doboară dronele sau le redirecţionează de pe traiectoria lor, precum şi alte echipamente folosite pentru detectarea şi neutralizarea dronelor.

„Miliţiile populare voluntare", formaţiuni inspirate din modul de organizare al apărării în epoca sovietică, au fost constituite în luna decembrie 2022 în zonele limitrofe Ucrainei pentru a susţine trupele regulate ale armatei ruse, în condiţiile în care „regiunea Kursk înregistrează aproape zilnic atacuri teroriste dinspre Ucraina", după cum a declarat guvernatorul acestei regiuni, Roman Starovoi.

Atacuri ucrainene cu drone

Armata ucraineană şi-a înmulţit atacurile cu drone şi artilerie pe teritoriul rus în apropierea graniţei comune, în timp ce desfăşoară o contraofensivă prin care încearcă recuperarea teritoriilor din Ucraina ocupate de trupele ruse.

La sfârşitul lunii mai, în provincia rusă Belgorog a avut loc o incursiune spectaculoasă a unor grupuri înarmate ce s-au auto-descris ca fiind ale unor combatanţi ruşi ce luptă de partea armatei ucrainene.

Bombardamentele şi astfel de atacuri ar putea fi o tactică a armatei ucrainene de a forţa Rusia să-şi mute trupe de pe teritoriul Ucrainei pentru a-şi apăra propriul teritoriu.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite