Dmitri Medvedev ameninţă că livrările de arme către Ucraina riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală

0
Publicat:

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev a afirmat că furnizarea în continuare de arme Kievului riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală, reiterându-şi ameninţarea nucleară în contextul războiului din Ucraina, informează Reuters, citată de Agerpres.

Dmitri Medvedev. FOTO AFP
Dmitri Medvedev. FOTO AFP

Afirmația lui Medvedev, care este un fidel susținător al actualului şef de stat, Vladimir Putin, a fost făcută într-o declaraţie dată publicităţii luni.

Amenințările lui Dmitri Medvedev sunt percepute ca o încercare de a descuraja NATO, condusă de SUA şi aliaţii occidentali ai Kievului, să se implice şi mai mult în războiul declanşat în urmă cu un an, care provoacă eşecuri Moscovei pe câmpul de luptă.

Recentele declaraţii apocaliptice ale lui Medvedev, care este vicepreşedintele puternicului Consiliului de Securitate al preşedintelui Putin, urmează avertismentului nuclear al liderului de la Kremlin de săptămâna trecută şi declaraţiilor sale de duminică, în care a prezentat confruntarea Moscovei cu Occidentul ca pe o bătălie existenţială pentru supravieţuirea Rusiei şi a poporului rus.

„Desigur, pomparea armelor poate continua... şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor. Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii", a declarat Medvedev pentru cotidianul Izvestia.

 Amintim că fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a ironizat ideea că forţele ruse rămân fără rachete, el susținând că fabricile din ţară lucrează non-stop pentru a răspunde creşterii exponenţiale a comenzilor de armament, potrivit Reuters.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite