Medvedev: Dacă Rusia nu va învinge Ucraina, se va dezintegra

0
Publicat:

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a respins miercuri apelurile preşedintelui american Joe Biden ca Moscova să-şi retragă forțele armate din Ucraina invocând pretextul că, fără o victorie în Ucraina, „Rusia se va dezintegra”, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Dmitri Medvedev FOTO Profimedia
Dmitri Medvedev FOTO Profimedia

„Dacă Statele Unite nu vor mai livra arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va termina”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

„Dacă Rusia va încheia operaţiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia va înceta să existe, se va dezintegra”, a adăugat actualul adjunct al șefului Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei.

În stilul său abraziv, Medvedev l-a criticat pe Biden pentru că s-a adresat poporului rus în discursul său de marţi de la Varşovia: „Oricum, cine este acest bunic ciudat, care vorbeşte cu o privire pierdută din Polonia? De ce li se adresează oamenilor dintr-o altă ţară când el are suficiente probleme în propria ţară?”.

Dmitri Medvedev a acuzat Statele Unite de „megalomanie” și de faptul că ar fi cauzat multe războaie în lume.

Joe Biden a susţinut marţi un discurs la Varşovia în contextul împlinirii unui an de la invazia rusă în Ucraina. Președintele american şi-a încheiat discursul adresându-se direct poporului rus.

Statele Unite şi Europa, care oferă arme şi asistenţă financiară Kievului pentru a se apăra de armata lui Putin, „nu încearcă să distrugă sau să controleze Rusia”, a precizat Biden.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite