Medvedev laudă producția de armament a Rusiei: „Introducem cele mai noi tehnologii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a ironizat ideea că forţele ruse rămân fără rachete, el susținând că fabricile din ţară lucrează non-stop pentru a răspunde creşterii exponenţiale a comenzilor de armament, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Medvedev respinge evaluarea ucraineană că Rusia rămâne fără rachete FOTO PROFIMEDIA
Medvedev respinge evaluarea ucraineană că Rusia rămâne fără rachete FOTO PROFIMEDIA

'Este amuzant să auzim fanteziile Kievului cum că ''rachetele s-au epuizat'' în Rusia sau ''producţia s-a oprit''. Realitatea i-a convins de contrariul - încă nu îşi pot reveni din şoc', a scris Medvedev într-un articol publicat sâmbătă în revista lunară Apărarea Naţională.

'Nu doar că extindem producţia, dar şi introducem cele mai noi tehnologii, perfecţionându-le literalmente ''din mers'', a adăugat el.

Potrivit lui Medvedev - adjunct al preşedintelui Vladimir Putin în Comisia militaro-industrială care supervizează industria de apărare - Rusia şi-a sporit 'de zeci de ori' producţia militară în unele fabrici şi studiază cu atenţie armele trase de partea ucraineană, în scopul de a obţine un avantaj.

Fabricile 'fac faţă deplin' comenzilor sporite din partea statului, a insistat el.

'Apropo, am studiat de asemenea destul de bine armele inamicului care au fost luate ca trofee şi dezmembrate până la ultimul şurub în birourile noastre de proiectare militară', a adăugat el.

'Am extras o mulţime de lucruri utile pentru noi - am întors experienţa inamicului spre avantajul nostru', a mai spus Medvedev.

Un think-tank occidental a scris săptămâna trecută că Rusia a pierdut cam jumătate din tancurile cele mai moderne şi face eforturi să le înlocuiască. Oficiali ucraineni şi occidentali au spus că Moscova este pe terminate cu stocul de anumite tipuri de rachete şi că sancţiunile occidentale îi afectează capacitatea de a reface stocul de arme ghidate care se bazează pe microcipuri importate.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite