Dmitri Medvedev acuză Occidentul că împinge omenirea spre al Treilea Război Mondial

0
Publicat:

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut aceste declarații într-un moment dificil pentru țara sa, după eliminarea lui Evgheni Prigojin.

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev

Consecințele morții liderului Wagner, Evgheni Prigojin, sunt evaluate de oficialii americani și europeni, care cred că pe termen scurt poziția lui Putin se va consolida.

Pe acest fond, Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și aliat fidel al lui Putin vine cu acuzații al adresa Occidentului și susține că Vestul ar fi trebuit să înțeleagă semnalele de avertizare ale Rusiei încă din 2008.

„Sincer vorbind, cu siguranță ar fi fost mai bine dacă ar fi auzit semnalele noastre. În orice caz, lumea nu ar trebui să facă față amenințării celui de-al Treilea Război Mondial. De fapt, aici adversarii noștri îi împing pe toată lumea. SUA fac bani din conflictul din Ucraina, Europa pierde și întreaga lume este în tensiune. Dacă privim situația din această perspectivă, vom vedea că într-o oarecare măsură transformă acest conflict într-o problemă de amploare globală, un conflict al lumilor și un conflict existențial și pentru întreaga planetă, situație despre care vorbesc de multă vreme politicieni și oameni de știință”, a declarat Medvedev.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite