Comuniștii din Rusia cer o anchetă privind posibila implicare a Occidentului în moartea lui Stalin

0
Publicat:

La 71 de ani de la moartea dictatorului sovietic Iosif Vissarionovici Stalin, Partidul Comuniștilor din Rusia solicită serviciului de securitate FSB și procurorilor de rang înalt să demareze o anchetă în cazul morții acestuia. Formațiunea politică vrea să afle dacă serviciile de informații occidentale au jucat un rol în decesul său, a anunțat marți agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Iosif Vissarionovici Stali
Iosif Vissarionovici Stalin a murit la 5 martie 1953. Foto: Arhivă

Partidul a făcut apel la Procuratura Generală a Federației Ruse și la FSB cu solicitarea de a verifica posibila implicare a serviciilor de informații occidentale în moartea lui Iosif Vissarionovici Stalin", a transmis RIA, citându-l pe liderul formațiunii, Serghei Malinkovici. 

Multe mărturii ale contemporanilor lui Stalin vorbesc despre posibila otrăvire a liderului națiunilor sovietice de către agenți ai influenței occidentale", a mai spus Malinkovici. 

Nu se știe dacă FSB sau Procuratura Generală a oferit un răspuns cu privire la cererea formulată de partid. 

Iosif Stalin s-a aflat la cârma Uniunii Sovietice din anul 1924 până în anul 1953, când a murit. Conform Guvernului, dictatorul ar fi murit în urma unui accident vascular cerebral hemoragic. 

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin a făcut o apreciere cumpătată a lui Stalin, lăudându-i conducerea în război, dar condamnându-i în același timp politicile interne ca fiind „totalitare". 

Partidul Comuniștilor din Rusia a fost înființat în 2012. Principalul său rival este Partidul Comunist al Federației Ruse, care este considerat drept succesorul Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite