Comitetul rus de anchetă a raportat că versiunea inițială despre organizarea atacului terorist pe podul Crimeea de către Ucraina a fost confirmată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit șefului Comitetului rus de Investigații, Alexander Bastrykin, au fost identificate 12 persoane care au legătură directă cu comiterea infracțiunii, printre care se numără cetățeni din Ucraina, Armenia, Georgia și Rusia.

Incendiu Pod Crimeea, Ucraina, Strâmtoarea Kerci, 8 octombrie 2022 Sursa Facebook / Euromaidan

În spatele organizării atacului terorist de pe podul din Crimeea s-au aflat serviciile speciale ucrainene. Această versiune a fost confirmată în cadrul anchetei, se arată într-un interviu acordat agenției ruse de știri TASS de către președintele Comitetului de investigație al Federației Ruse, Alexander Bastrykin.

În cursul anchetei, s-a confirmat versiunea care spunea că serviciile speciale ucrainene au fost implicate în organizarea atacului terorist de pe podul din Crimeea”, a spus el.

Bastrykin a amintit că au fost deja identificate 12 persoane care au legătură directă cu săvârșirea acestei infracțiuni, inclusiv cetățeni ai Ucrainei, Armeniei, Georgiei și Rusiei, 8 dintre ei fiind în arest. „În prezent, în dosarul penal se desfășoară expertize, inclusiv cele tehnice, pe baza probelor materiale găsite la locul incidentului. Toate informațiile primite sunt rezumate și sistematizate pentru a stabili o imagine completă a celor întâmplate și a celorlalte persoane implicate în această crimă”, a concluzionat Bastrykin.

Textul integral al interviului va fi publicat pe 20 februarie la ora 10:00, ora Moscovei.

De precizat că, dacă Ucraina se află în spatele distrugerii unei porțiuni din podul peste strâmtoarea Kerci nu se poate vorbi de un atac terorist, ci de unul legitim de atacare a liniilor de aprovizionare ale armatei ruse. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite