Ucraina ameninţă că va distruge podul de peste strâmtoarea Kerci, care leagă Rusia de Crimeea

0
0
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ucraina a ameninţat miercuri că va distruge podul de peste strâmtoarea Kerci, construit de Moscova pentru a conecta Rusia la peninsula anexată Crimeea, unde au avut loc mai multe explozii la baze militare ruseşti.

„Acest pod este o structură ilegală şi Ucraina nu şi-a dat acordul pentru construcţia sa. El aduce un prejudiciu ecologiei peninsulei şi deci trebuie distrus. Puţin contează cum: voluntar sau nu", a postat pe Telegram consilierul preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

Această ameninţare vine după o serie de explozii produse în Crimeea, pe care Rusia o utilizează ca bază logistică pentru războiul din Ucraina.

Marţi, un atac a vizat un depozit de muniţie de la o bază militară situată în apropiere de Djankoi, în nordul Crimeei, Moscova evocând un „act de sabotaj" fără ca totuşi să-i desemneze pe cei responsabili.

Ucraina nu a declarat că este responsabilă în aceste atacuri, dar oficiali ai statului au ironizat armata rusă şi au sugerat că aceste incidente au fost provocate de ţigări stinse prost şi de slaba respectare a normelor anti-incendiu, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina „nu va renunţa niciodată" la intenţia sa de a recuceri Crimeea de la Rusia.

Podul de la Kerci a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în mai 2018 şi timp de 2 ani a fost un şantier colosal şi costisitor  pentru a construi 19 kilometri care să lege Rusia continentală de Crimeea şi să dezenclavizeze peninsula la patru ani după anexarea sa de către Moscova.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite