Atac cibernetic de amploare. SBU și un grup de hackeri ucraineni au obținut informații despre personalul militar al Rusiei

0
Publicat:

Informații despre personalul militar al Rusiei au fost obținute în urma unui atac cibernetic asupra Ministerului rus al Muncii și Protecției Sociale, relatează Ukrainska Pravda.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Conform sursei citate, grupul de hackeri BLACKJACK și specialiștii cibernetici din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au sustras peste 100 de terabytes de date de pe website-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale din Rusia.

Datele piratate conțin statistici privind desfășurarea operațiunilor militare în Ucraina, date personale ale sodaților ruși, materiale ale rapoartelor trimise către Vladimir Putin și informații despre teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie.

De la începutul războiului din Ucraina, presa de stat sau instituțiile din Rusia au devenit ținte ale atacurilor cibernetice. Printre grupurile care s-au angajat într-un război cibernetic cu Rusia figurează „Anonymous”.

În martie 2022, la cîteva săptămâni de la declanșarea invaziei, „Anonymous” a obținut controlul asupra unor posturi TV de stat din Rusia și a transmis informații reale despre războiul din Ucraina, inclusiv despre masacrarea civilor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite