Armata Mad Max a lui Putin. Noul „tanc țestoasă“, dotat cu pat de metal pliabil

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezența constantă a dronelor pe frontul ucrainean a forțat ambele părți să adauge noi protecții vehiculelor lor. Rusia a construit o nouă versiune a „țancului țestoasă” cu câteva îmbunătățiri. Într-un videoclip, un soldat rus arată un pat metalic pliabil în interiorul structurii.

Tanc țestoasă rusesc/FOTO:X
Tanc țestoasă rusesc/FOTO:X

Armata rusă a construit „tancuri țestoase” demne de seria Mad Max pentru a-și proteja tancurile de dronele kamikaze. Noua variantă, prezentată într-un videoclip săptămâna aceasta, are și un pat de metal pliabil.

Un videoclip care pare să fie realizat de publicația Zvezda, a ministerului rus al Apărării, circulă pe rețelele de socializare. Prezintă o structură metalică destul de mare construită deasupra unui tanc T-80. Laturile sunt acoperite, cu excepția părții frontale, unde tunul principal al tancului se extinde.

Vehicul blindat cu tunul ieșit în afară, care seamănă cu o țestoasă cu capul scos, i-a adus porecla de „tanc țestoasă”, deși rușii îl numesc „Țar Mangal”.

Numele  „Țar Mangal” derivă din argoul rusesc „mangal” pentru armura cu lamele anti-dronă, într-o analogie cu alte arme mari, cum ar fi „tunul țarului” sau „bomba țarului“.

A fost numit „tanc țestoasă” pentru armura asemănătoare carapacei de broască țestoasă. Armata ucraineană l-a numit, de asemenea, „hambar mobil”. Alte porecle care i s-au mai dat: „bliatmobile” sau „garaje de asalt”.

În videoclip, soldații ruși vorbesc despre adaptare și despre modul în care carcasa metalică protejează de drone . La un moment dat, un tanchist arată un pat metalic retractabil, construit în lateralul peretelui, explicând că soldații se pot odihni între lupte.

Business Insider nu a putut verifica în mod independent detaliile videoclipului, inclusiv când sau unde a fost realizat. Imagini cu același design de tanc au apărut într-un videoclip al Ministerului rus al Apărării de pe Telegram la începutul acestei săptămâni, iar acel videoclip a fost distribuit de atunci pe YouTube. Acel videoclip indica locația undeva în jurul regiunii ucrainene Donețk.

Acest nou design de tanc țestoasă pare a fi cel mai recent al armatei ruse, care a sudat cuști ciudate pe tancurile si vehiculele sale pentru a ajuta la protejarea de atacurile cu drone.

Pentru ambele părți, dronele, în special cele mici cu vizualizare la prima persoană, au devenit o problemă persistentă, operatorii le strecoară prin trapele deschise ale tancului, provocând explozii masive sau lovesc zonele cele mai vulnerabile ale vehiculului.

Cuștile a început să apară pe tancuri și vehicule blindate anul trecut, semnalând că Rusia și Ucraina se străduiau să se adapteze la amenințarea crescândă a dronelor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite