Putin interzice exprimarea în public a homosexualității sau orice formă de promovare a stilului LGBT

0
Publicat:

Potrivit noii legi, care lărgeşte interpretarea a ceea ce este calificat drept „propagandă LGBT" în Rusia, orice acţiune sau răspândire de informaţii considerate o încercare de promovare a homosexualităţii în public, online sau în filme, cărţi ori reclame ar putea fi sancţionată cu o amendă severă.

Putin a interzis total opiniile LGBT FOTO Profimedia
Putin a interzis total opiniile LGBT FOTO Profimedia

Noua prevedere legislativă, conforma Agerpres, extinde o lege anterioară împotriva propagandei LGBT în Rusia care a interzis „manifestarea" unui comportament LGBT în faţa copiilor.

Această lege survine în contextul în care Kremlinul exercită o presiune sporită asupra grupurilor minoritare şi oponenţilor lui Putin în Rusia, anulând grupuri media independente şi continuând măsurile de înăbuşire a libertăţii de exprimare. Astfel, Moscova îşi intensifică o campanie lungă de un deceniu pentru a promova ceea ce ea spune că sunt valori „tradiţionale", notează Reuters.

Autorităţile au folosit deja legea existentă pentru a opri marşuri Gay Pride şi pentru a reţine activişti pentru drepturile homosexualilor.

Grupurile pentru drepturile omului afirmă că noua lege vizează să scoată cu totul din viaţa publică aşa-numitele stiluri de viaţă LGBT, practicate de lesbiene, bărbaţi gay, bisexuali şi persoane transgender.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite