Wizz Air revine la Chișinău, după o pauză de aproape zece luni. Premier: Republica Moldova este o destinație sigură

0
Publicat:

Compania low-cost Wizz Air va relua luna viitoare zborurile din și spre Chișinău. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, subliniind că este rezultatul eforturilor depuse de autoritățile moldovene, dar și pentru faptul că țara sa este o destinație sigură și atractivă.

Wizz Air revine luna viitoare în R. Moldova, după o pauză de zece luni. FOTO: Arhivă
Wizz Air revine luna viitoare în R. Moldova, după o pauză de zece luni. FOTO: Arhivă

,,Wizz Air revine în Moldova. Compania low-cost a anunțat că, începând cu luna decembrie, va opera curse pe direcția Chișinău - Roma, Chișinău - Milano și Chișinău-Londra. Revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor noastre constante de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii noștri și de a stimula dezvoltarea economică. Republica Moldova este o destinație sigură și atractivă”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de pe rețelele sociale. 

În contextul celor menționate, prim-ministrul de la Chișinău a ținut să sublinieze că ,,doar în ultimele 2 luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene cu curse noi spre Tel-Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri.Devenim mai conectați cu orașele europene și continuăm să asigurăm noi curse necesare cetățenilor noștri”.

Decizie subită

În luna februarie, singurul operator aerian low-cost din țara vecină Wizz Air a luat decizia de a suspenda toate zborurile spre și din Chișinău, începând cu 14 martie.

Atunci, compania ungurească a afirmat că la baza hotărârii au stat motive de securitate, menționând că ,,a monitorizat îndeaproape situația din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale”, dar nu a precizat cu care dintre ele „a fost în contact”.

Prin urmare, în ultimele luni, în Republica Moldova au fost operate mai puține zboruri, iar multe dintre ele fiind suspendate, anulate sau având loc cu mari întârzieri.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite