Cursă aeriană directă Chișinău-Atena. Când va fi lansată

0
Publicat:

În luna noiembrie a acestui an, cursa Chișinău-Atena va fi lansată, fiind efectuate câte două zboruri în fiecare săptămână. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, precizând că aceasta vine după vizita sa recenta în Grecia unde a avut discuții în acest scop cu autoritățile elene. 

În noiembrie va fi lansată cursa aeriană Chișinău-Atena. FOTO: Facebook
În noiembrie va fi lansată cursa aeriană Chișinău-Atena. FOTO: Facebook

,,Acum câteva zile, în cadrul vizitei la Atena, am discutat cu autoritățile de acolo despre necesitatea unei curse aeriene directe între țările noastre. Mă bucur să vă comunic că, din noiembrie 2023, Compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău - Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile. Relațiile Republicii Moldova cu Republica Elenă sunt foarte bune”, a anunțat lidera de la Chișinău pe pagina sa de Facebook. 

Inițiativă aeriană cu numeroase avantaje

Șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, a reacționat la vestea făcută publică de Maia Sandu, menționând că autoritățile de la Chișinău continuă să întreprindă acțiuni în vederea îmbunătății conexiunilor aeriene. 

,,Această inițiativă va aduce numeroase avantaje atât pentru locuitorii țării, cât și pentru cetățenii din diasporă. Lucrăm în continuare pentru îmbunătățirea conexiunilor aeriene!”, a conchis șeful Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). 

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Chișinău, noua cursă aeriană va fi operată de cea mai companie aeriană din Grecia. 

,,Începând cu 2 noiembrie, 2023, compania aeriană, Aegean Airlines, lansează cursa directă Chișinău - Atena, cu o frecvență de două ori pe săptămână, în fiecare zi de marți și vineri. Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriană din Grecia. Aceasta operează zboruri din/către 117 aeroporturi din 46 țări, formând conexiuni comode și prin alte puncte intermediare”, au menționat aceștia. 

Mai puține zboruri 

În ultima perioadă, în Republica Moldova sunt tot mai puține zboruri, iar multe dintre ele fiind suspendate, anulate sau au loc cu mari întârzieri. 

Asta după, în luna februarie, singurul operator aerian low-cost din țara vecină Wizz Air a luat decizia de a suspenda toate zborurile spre și din Chișinău, începând cu 14 martie.

Atunci, compania ungurească a afirmat că la baza hotărârii au stat motive de securitate, menționând că ,,a monitorizat îndeaproape situația din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale”, dar nu a precizat cu care dintre ele „a fost în contact”.

Iar compania Air Moldova, care a fost privatizată în 2018 și care ar fi controlată de politicianul fugar Ilan Șor, are zborurile suspendate până în data de 14 septembrie. O situația similară a avut loc și în luna mai din cauza problemelor financiare, așa că  responsabilii Autorității Aeronautice Civile au informat că monitorizează compania, iar ea riscă suspendarea certificatului de operator aerian.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite