Voronin nu o vrea pe Maia Sandu şi ameninţă cu anticipatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin este de părere că primăvara viitoare ar putea avea loc alegeri anticipate. FOTO: Arhiva Adevărul
Vladimir Voronin este de părere că primăvara viitoare ar putea avea loc alegeri anticipate. FOTO: Arhiva Adevărul

Comuniştii nu o vor vota pe Maia Sandu în funcţia de premier al Republicii Moldova şi nu susţin proiectul de revizuire a constituţiei, ameninţând cu declanşarea de alegeri anticipate, a declarat preşedintele formaţiunii Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a mai spus într-un interviu pentru Naţional FM că formarea guvernului trebuie să se axeze pe criteriul profesionalismului şi nu pe cel politic. De asemenea, liderul comuniştilor nu susţine modificarea art. 78 din Constituţie, care prevede modalitatea de alegere a preşedintelui statului, ci optează pentru ca Republica Moldova să rămână republică parlamentară.

Tot în cadrul emisiunii „Politici Publice”, Vladimir Voronin a spus că ţara este capturată de oligarhi şi s-a arătat sigur că situaţia actuală ar duce spre alegeri parlamentare anticipate cel mai probabil la primăvară.

Tot el a declarat că actuala Alianţă pentru Integrare Europeană 3 nu ar putea dura prea mult timp. Se pare că, vor avea loc alegeri anticipate: „Deja vedem că vor să modifice Constituţia pentru ca să fie ales şeful statului. Constituţia e ceva sfânt. Dacă mâine va guverna o altă coaliţie, atunci iarăşi schimbăm Constituţia? Îmi pare că vom avea parte de alegeri anticipate. Dacă nu vor avea loc la finele anului acesta, atunci în primăvara anului viitor, atunci când va începe nunta aceasta cu alegerea preşedintelui”, a declarat Vladimir Voronin.

Fiind întrebat care este poziţia sa despre colaborarea Republicii Moldova cu NATO Vladimir Voronin a spus că planul IPAP semnat de el când era preşedinte, a fost semnat din considerente umanitare şi nicidecum pentru înarmare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite