Vladimir Voronin îl atacă dur pe Mihail Saakaşvili: Este un mare pericol, un adevărat mercenar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin l-a criticat pe guvernatorul Odesei şi fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili   FOTO: Adevărul
Vladimir Voronin l-a criticat pe guvernatorul Odesei şi fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili   FOTO: Adevărul

Liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, l-a criticat dur, în cadrul unui interviu, pe guvernatorul regiunii ucrainene Odesa, Mihail Saakaşvili, pe care l-a numit mercenar care provoacă un pericol deosebit. Acesta l-a învinuit şi pentru situaţia creată în regiunea transnistreană.

Voronin a acuzat, ca şi adminitstraţia ilegală de la Tiraspol, autorităţile de la Kiev şi de la Chişinău de blocarea Transnistriei. În acelaşi timp, Vladimir Voronin a declarat că guvernatorul Odesei, Miahil Saakaşvili, a primit ordin de a bloca accesul populaţiei din regiune în partea porturilor maritime ucraineşti. „Noi vorbim despre un mercenar. Unul veritabil. Eu cred că este ruşinos ceea ce face. De ce face asta? Este sărac? A înfometat? Dacă a devenit inutil pentru patria sa, îşi caută fericirea într-un stat străin, dar acest lucru nu va aduce nimic bun nici lui Saakaşvili, nici celor care l-au adoptat şi îi protejează interesele. Apariţia lui în Odesa nu este numai surprinzătoare, dar şi deosebit de periculoasă”, consideră Voronin. 

În acelaşi timp, liderul comuniştilor este de părere că fostul preşedinte al Georgiei ar activa în interesul şi serviciul cuiva. „În esenţă, problema nu este în el. Dacă nu era acest Saakaşvili ar fi găsit un alt Saakaşvili. Ce vor să facă în regiune? Care este interesul? De ce au nevoie de aceasta cei care „strâng şuruburile” în jurul Transnistriei? Adică cei care „au grijă” de Moldova”, s-a întrebat Vladimir Voronin fără a face alte precizări. 

Vladimir Voronin a mai menţionat că situaţia din regiunea transnistreană devine tot mai periculoasă din cauza crizei economice. 

Menţionăm că, Mihail Saakasvili a anunţat anterior că Transnistria este „gaura neagră” a Europei şi că va avea loc consolidarea graniţei pe acest segment. „Ne confruntăm cu două provocări şi anume consolidarea graniţei şi controlul corupţiei. Traficul de droguri şi de arme de la această graniţă nu aduce nimic bun”, a declarat Saakaşvili. El a fost apreciat de puterea centrală de la Kiev pentru acţiunile concrete în lupta cu corupţia în instituţiile din Odesa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite