Vladimir Voronin: Nu am discutat privind formarea unei alianţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, neagă existenţa oricărei discuţii despre formarea unei alianţe de guvernare. Mai mult, liderul comunist susţine că nu a fost invitat la discuţii. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

Preşedintele PCRM a precizat că, chiar dacă va veni o propunere în acest sens din partea PDM şi PLDM, va refuza oferta. „Este imposibil ca noi să facem alianţă cu aceste două partide. N-o să se iasă nimic cu ei. Avem viziuni diferite. Ei nu sunt oameni serioşi. Ei au alte interese, nu de a guverna eficient ţara. Îşi doresc un premier care să stea în poziţie de drepţi în faţa lor”, a argumentat Voronin.

Liderul comunist a spus că rămâne în vigoare propunerea sa adresată celorlalte partide parlamentare de se aşeza la masa discuţiilor, inclusiv cu PL. „Am făcut această propunere ca să discutăm ce să facem mai departe cu ţara, care se găseşte într-o situaţie destul de complicată. Pirrka Tapiola a găsit propunerea noastră drept una foarte simpatică. Suntem gata să discutăm şi cu liberalii. Ei sunt simpli, nu ca ceilalţi. Ghimpu măcar spune lucrurilor pe nume, spune da sau nu. Ceilalţi însă una spun şi alta fac”, a precizat Voronin.

Vladimir Voronin crede că PLDM, PDM şi PLDM vor reuşi în cele din urmă să formeze o alianţă de guvernare. „Situaţia este diferită de cea de după alegerile parlamentare. Acum există mai mulţi factori care vor determina cele trei partide să constituie o alianţă - criza economic şi financiară, presiunile din exterior, dar şi interesele meschine ale unor politicieni de a se menţine cu orice preţ la guvernare”, a declarat preşedintele PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite