Vlad Plahotniuc susţine că Moldova a fost lipsită de finanţarea UE pentru ca PDA şi PAS să aibă beneficii electorale la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a afirmat vineri, 6 iulie, într-un briefing de presă, că Republica Moldova a îndeplinit toate angajamentele asumate faţă de UE şi a meritat să primească finanţarea promisă, în sumă de 100 de milioane de euro. Democratul a declarat că UE a luat o decizie strict politică atunci când a decis suspendarea finanţării.

Vlad Plahotniuc a dat de înţeles că Partidul Popular European, la care este afiliat Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, ar fi făcut tot posibilul ca Moldova să fie lipsită de finanţare, pentru ca în urma acestei decizii să aibă de câştigat formaţiunea Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase la următoarele alegeri parlamentare.

„Şi dacă interesul politic o cere, unii din UE au considerat că pot să recurcă la acest gest incorect faţă de cetăţenii noştri pe simplu motiv că Guvernul nu a acceptat să se implice în justiţie ca să determine schimbarea deciziei în invalidarea alegerilor”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM i-a lăudat pe europarlamentarii care au votat împotriva rezoluţiei din Parlamentul European, subliniind că sunt oameni care ţin cu adevărat la Republica Moldova.

„În realitate, această rezoluţie promovată de Maia Sandu şi Andrei Năstase împotriva moldovenilor nu-şi va atinge scopul dorit. Acela ca moldovenii să sufere financiar de pe urma ei. Deoarece, creşterea economică realizată de Guvernul Republicii Moldova în ultimii ani permite ca toate aceste proiecte să fie continuate, finalizate şi ca noi să putem demara şi aşte proiecte noi”, a subliniat Plahotniuc.

La propunerea Grupului Partidului Popular European, Parlamentul European, cu 345 de voturi pro, 160 de aţineri şi 35 de voturi împotrivă, a adoptat o rezoluţie prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăţi prevăzute de asistenţă macrofinanciară, dar şi sprijinul bugetar pentru Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite