Iurie Leancă dă vina pe judecători pentru decizia UE de a suspenda finanţările: Nu e prima oară când din cauza lor se duc pe apa sâmbetei sute de ore de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că anume judecătorii care au invalidat mandatul primarului ales al Chişinăului se fac vinovaţi de decizia UE de a suspenda finanţările pentru Republica Moldova. Mai mult, oficialul moldovean susţine că nu e prima oară când din cauza acestora Republica Moldova este lipsită de fonduri europene.

„Cum am mai zis, decizia de invalidare a alegerilor ne va costa foarte scump şi deja vedem primul preţ plătit. Şi nu e vorba doar de bani, ci de sprijin politic, care este esenţial în promovarea reformelor”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că „nu e prima oară când din cauza unor judecători se duc pe apa sâmbetei sute de ore de muncă asiduă”. 

„Prima tranşă trebuia să fie deja debursată în conturile ţării noastre, în schimb avem ceea ce avem. Atât timp cât judecătorii vor lua decizii arbitrare, ţara asta nu are nicio şansă”, a afirmat Leancă.

Vicepremierul a declarat că „judecătorii nu se pot plânge că sunt intimidaţi, fiindcă au toată libertatea garantată de lege şi Constituţie”. 

„Sunt inamovibili şi nu pot fi măcar traşi la răspundere administrativă (pentru depăşirea vitezei de circulaţie, de exemplu), au salarii bune, au toate condiţiile pentru a lua decizii în baza legii şi a principiilor democratice”, a subliniat Leancă.

Acesta a mai precizat că „acum toată atenţia noastră trebuie sa fie concentrată pe armonizarea legislaţiei electorale şi, în mod prioritar, pe reforma Justiţiei, inclusiv cu suportul partenerilor noştri din occident. Altfel ţara noastră nu are nicio şansă”.

La propunerea Grupului Partidului Popular European, Parlamentul European, cu 345 de voturi pro, 160 de aţineri şi 35 de voturi împotrivă, a adoptat o rezoluţie prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăţi prevăzute de asistenţă macrofinanciară, dar şi sprijinul bugetar pentru Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite