Banca Mondială a aprobat acordarea unei finanţări de 30 milioane de dolari pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat joi, 5 iulie, acordarea unei finanţări în valoare de 30 milioane de dolari ţării noastre, pentru Operaţiunea privind politicile de dezvoltare în domeniul guvernanţei economice pentru Moldova.

Banii vin să susţină eforturile Republicii Moldova de reducere a riscurilor fiscale şi de armonizare a condiţiilor de dezvoltare a sectorului privat, pentru asigurarea stabilităţii macroeconomice şi stimularea creşterii economice, informează serviciul de presă al Guvernului.

„Aprobarea finanţării recunoaşte reformele recente, implementate în Moldova pentru îmbunătăţirea sistemului de pensii, creşterea funcţionalităţii Autorităţii Naţionale de Integritate, consolidarea guvernanţei în sectorul bancar şi ameliorarea mediului de afaceri, ca să numim doar câteva”, a declarat Anna Akhalkatsi, directorul de ţară pentru Moldova al Băncii Mondiale.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, a fost alocat peste 1 miliard de dolari pentru aproximativ 60 de operaţiuni în ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include zece proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 357,9 milioane de dolari.

Săptămâna trecută, Republica Moldova a primit o nouă tranşă, de aproape 34 milioane de dolari, de la Fondul Monetar Internaţional. Acordul pe trei ani cu Republica Moldova a fost aprobat de către Consiliul de Directori Executivi al FMI la 7 noiembrie 2016, ţara noastră având acces la o sumă totală de circa 178,7 milioane de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite