Vlad Filat propune ca PLDM, PAS şi Platforma DA să aibă un candidat comun pentru prezidenţialele din 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat Maia Sandu

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a venit cu o propunere către PAS şi Platforma DA, ca cele trei formaţiuni politice să iniţieze un dialog cu privire la desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie.

Mai mult decât atât, Vlad Filat propune ca cele trei partide să aibă o listă comună de candidaţi şi la următoarele alegeri parlamentare din R. Moldova.

„Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma analizei situaţiei de criză cu care se confruntă Republica Moldova: conştientizând importanţa scrutinului prezidenţial din 1 noiembrie anul curent, realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană, luând în calcul pericolul izolării Republicii Moldova şi transformării ei într-un stat extra-sistemic şi eşuat, reiterând necesitatea implementării complete a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, înţelegând pericolul federalizării Republicii Moldova, apreciind situaţia economico-socială şi sanitară ca fiind una catastrofală, ţinând cont de recomandările partenerilor noştri din familia politică a PPE, recunoscând că doar prin unitatea de acţiuni a partidelor pro-europene şi naţionale poate fi atins obiectivul aderării Republicii Moldova la UE, invită PAS şi Platforma DA la dialog în vederea creării unui Bloc Electoral, care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie şi cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate care sunt absolut necesare ieşirii Republicii Moldova din criză”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Amintim că atât Maia Sandu, cât şi Andrei Năstase au fost deja desemnaţi de către formaţiunele lor pentru funcţia de candidat în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Anterior, Andrei Năstase a propus ca PAS şi Platforma DA să desemneze un candidat comun, propunere refuzată de PAS.

Ex-premierul Vlad Filat a fost ales duminică, 16 august, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, formaţiune pe care a fondat-o în 2007 şi pe care a condus-o până în 2016, atunci când a fost reţinut şi ulterior condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite