Vlad Filat revine în politică. Fostul premier a fost ales în funcţia de preşedinte al PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vlad filat

Ex-premierul Vlad Filat a fost ales duminică, 16 august, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, formaţiune pe care a fondat-o în 2007 şi pe care a condus-o până în 2016, atunci când a fost reţinut şi ulterior condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat a fost eliberat din închisoare înainte de termen, pe 3 decembrie 2019, după ce a petrecut doar patru ani în detenţie din cei nouă ani la care a fost condamnat, în iunie 2016, pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, cauză penală pornită în urma unui denunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, bani ce ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat a pledat nevinovat.

După eliberare, Vlad Filat a afirmat că nu-l interesează activitatea politică şi că acum ar vrea să se concentreze pentru a recupera „dauna imensă provocată persoanelor apropiate”. Totodată, Filat a spus că va comunica cu unele persoane politice, dacă acestea vor avea nevoie de experienţa lui. 

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că Guvernul pe care l-a condus nu a întreprins nicio acţiune ce ar fi contribuit la eliberarea înainte de termen a ex-premierului Vlad Filat. Maia Sandu afirmă că în spatele eliberării din închisoare a lui Vlad Filat ar sta Igor Dodon, care ar dori în aşa fel să discrediteze Blocul ACUM.Amintim că şi ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a dat de înţeles că eliberarea lui Vlad Filat ar fi fost influenţată de Guvernul condus de Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite