Violeta Ivanov cere eliberarea din arest pentru a organiza funeraliile mamei sale. Procurorii nu au oferit încă un răspuns DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Ivanov
Violeta Ivanov

Ex-deputata Parlamentului Republicii Moldova Violeta Ivanov a cerut să fie eliberată din arest pentru a organiza funeraliile mamei sale. Avocaţii acesteia i-au expediat o cerere procurorului de caz, Mihail Ivanov, căruia i-au cerut să fie anulată măsura de arest preventiv şi să fie pusă în libertate, pentru a-şi lua bun de la mama sa.

Potrivit Deschide.md, chiar dacă înmormântarea ar urma să aibă loc miercuri, 9 februarie, procurorul încă nu a oferit un răspuns la solicitarea ex-deputatei. Sursa citată a intrat în posesia scrisorii trimisă procurorilor.

„Urmare a unor circumstanţe imprevizibile, datorită evenimentului tragic care a ocazionat depunerea prezentei cereri, au dispărut temeiurile de aplicare a arestului preventiv. Având în vedere decesul mamei învinuite la data de 7 februarie 2022, fapt care ocazionează organizarea corespunzătoare a funeraliilor, decad de la sine riscurile de eschivare a învinuite de la urmărirea penală. Drept urmare, Violeta Ivanov este îndreptăţită să participe şi să organizeze funeraliile, conform tradiţiilor şi propriei confesiuni religioase”, se arată în scrisoarea trimisă de către avocaţi procurorului Procuraturii Anticorupţie.

Amintim că Liubovi Coşulean, mama Violetei Ivanov, s-a stins din viaţă luni dimineaţă, în timp ce fiica ei era în arest într-un dosar penal deschis pentru îmbogăţire ilicită. Ex-deputata este acuzată că, în 2015, când a părăsit Partidul Comuniştilor pentru a se alătura majorităţii parlamentare formate de Partidul Democrat, condus la acea vreme de oligarhul Vlad Plahotniuc, ar fi primit bani pentru această acţiune.

x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite