Vinăria milionarului moldovean Victor Bostan se laudă că deţine 70% din piaţa moldovenească de vin de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi deţinem 70% din piaţa vinului de calitate a Republicii Moldova, anunţă într-un spot publicitar compania. Un studiu de piaţă arată că firma milionarului este de abia pe locul opt în topul firmelor moldoveneşti ce comercializează vinuri roşii şi roze de calitate

Vinăria Purcari (proprietar la care este milionarul Victor Bostan), anunţă lansarea unei campanii care are drept scop popularizarea vinurilor din Republica Moldova în România.

Cu acest prilej celebra vinărie se laudă că ar deţine circa 70% din piaţa moldovenească de vinuri de calitate, iar România ar fi principala piaţă ca cifră de afaceri.

Datele prezentate de companie sunt contrazise însă de Studiul de analiză al industriei vinicole din Republica Moldova (2008-2012), realizat de Business Intelligent Service pentru proiectul CEED II.

Potrivit analizei, vinăria Purcari ocupa anul trecut doar locul 8 în topul companiilor vinicole după cantitatea vinurilor roşii şi roze de calitate comercializate şi nu apare în clasamentul altor tipuri de vin de calitate.

Totodată Bostavan-vin, o altă vinărie controlată de Victor Bostan, ocupa locul patru după cantitatea de vinuri albe de consum curent comercializate în 2012 şi locul doi după cantitatea vinurilor roşii şi roze de consum curent.

Datele statistice arată că Bostavan a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei şi la acest capitol ocupa de abia locul cinci în topul producătorilor de vinuri din ţara noastră, după Moldavskii Standart din Tvardiţa, Taraclia, Zolotoi Aist din Taraclia, Vest-Resurs din Chişinău şi Cricova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite