Ce i-a spus lui Leancă una dintre cele mai influente femei-manager din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă la vinăria Purcari. Alături de el Natalia Jaresko, directorul Horizon Capital FOTO gov.md
Iurie Leancă la vinăria Purcari. Alături de el Natalia Jaresko, directorul Horizon Capital FOTO gov.md

Directorul Horizon Capital Natalie Jaresko a anunţat o nouă investiţie în valoare de 2,7 milioane de dolari în Bostavan Wineries Group, pentru sprijinirea procesului de extindere a vânzărilor pe principalele pieţe de export.

Prim-ministrul Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită la celebra vinărie de la Purcari, ce face parte din Bostavan Wineries Group, la care fondul Horizon Capital deţine peste 60% din acţiuni, iar restul sunt deţinute de omul de afaceri Victor Bostan.

După o excursie în secţia de prelucrare şi păstrare a strugurilor, dar şi în beciurile Vinăriei, Natalie Jaresko, directorul Horizon Capital şi una dintre cele mai influente femei-manager din Ucraina, a anunţat despre o nouă investiţie în valoare de 2,7 milioane de dolari în Bostavan Wineries Group, pentru sprijinirea procesului de extindere a vânzărilor pe principalele pieţe de export.

“Republica Moldova are un Guvern cu o atitudine prietenoasă pentru investiţii, ceea ce este foarte bine. Mă bucur că Guvernul a ales să se axeze pe prosperitatea economiei“, a declarat Natalie Jaresko în prezenţa premierului.

Şeful Executivului Iurie Leancă a salutat noua investiţie susţinând că aceasta demonstrează că Republica Moldova este în stare să ofere oportunităţi pentru dezvoltare.

"Mă bucur că prin această investiţie vor fi create 100 noi locuri de muncă. De asemenea va spori capacitatea de producţie şi deci, potenţialul de export al companiei”, a spus Iurie Leancă.

Victor Bostan, fondatorul şi preşedintele Bostavan Wineries Group a mulţumit acţionarilor pentru suportul continuu acordat în extinderea companiei. Potrivit managerului, Bostavan Wineries Group a cunoscut o creştere a vânzărilor de 25% în 2012, iar în acest an de 20%.

”Această investiţie va fi pentru utilaje moderne de prelucrarea strugurilor. Vor fi cumpărate noi echipamente şi utilaje pentru procesarea strugurilor şi păstrarea vinului. O parte din suma de bani va fi pentru dezvoltarea pieţii de vânzări”, a specificat Victor Bostan.

În prezent, Bostavan Wineries Group produce anual un milion de sticle de vin şi este unul din liderii vinificatorilor din Moldova. Produsele Bostavan Wineries Group sunt comercializate în peste 20 ţări, în special din Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite