Cine sunt cei mai mari producători de băuturi alcoolice din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statiticile arată că avem peste o sută de producători de vin
Statiticile arată că avem peste o sută de producători de vin

În pofida renumelui pe care îl au, producătorii de vinuri şi coniacuri rămân foarte departe de fruntea clasamentului companiilor moldoveneşti după cifra de afaceri.

Conform datelor Biroului Naţional pentru Statistică în anul 2012 cel mai mare producător şi vânzător de băuturi alcoolice a fost compania Efes Vitanta (cel mai mare producător de bere din ţară), cu vânzări de circa 740 de milioane de lei.

Cu venituri de două ori şi ceva mai mici pe locul doi se află cel mai important producător de coniacuri şi vinuri din ţară Moldavskii Standart din Tvardiţa, Taraclia, care a avut în anul 2012 o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de lei.

În clasament urmează companiile Zolotoi Aist din Taraclia şi Vest-Resurs din Chişinău, cu vânzări anuale de peste 200 de milioane, iar celebrele crame Cricova, Bostavan, Suvorov-Vin şi Vinăria din Vale au avut anul trecut vânzări între 100 şi 200 de milioane de lei.

În top 10 cele mai mari companii din domeniul băuturilor alcoolice mai figurează şi producătorul de rachiu Renaissance-Perfect şi subsidiara din Republica Moldova al gigantului internaţional Carlsberg.

Top 10 cele mai mari compani din domeniul producţiei şi comerţului cu băuturi alcoolice din Republica Moldova în anul 2012

Top 10 companii de bauturi alcoolice din Republica Moldova
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite