Victoriabank este acţionară la cea mai mare instituţie financiară din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoriabank deţine acţiunila mai multe companii, inclusiv la MAIB FOTO vicb.md
Victoriabank deţine acţiunila mai multe companii, inclusiv la MAIB FOTO vicb.md

Victoriabank deţine un pachet de 3,85% din capitalul Moldova Agroindbank, cea mai mare instituţie financiară din ţara noastră, arată raportul anual.

Din raport rezultă că pachetul cu valoare nominală de 40 de milioane de lei a fost cumpărat de Victoriabank în anul 2013, exact în perioada când Moldova Agroindbank a fost obiectul unui atac, în urma căruia s-a schimbat structura de acţionariat, managementul şi Consiliul de Administraţie.

Anul trecut au mai avut loc şi alte tranzacţii de acest tip. Astfel în noiembrie 2013 unul dintre noii acţionari ai Victoriabank a devenit Moldindconbank, a doua mărime bancă din ţară.

La finele anului trecut în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, Qimiao Fan, directorul regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina, a atenţionat instituţiile statului despre lipsa transparenţei tranzacţiilor de pe piaţa financiar-bancară.

Anterior, şi experţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au menţionat, într-un raport, „situaţia gravă din sectorul bancar, unde nivelul scăzut de management corporativ pune în pericol stabilitatea financiară şi macroeconomică a ţării“.

Raportul anual al Victoriabank relevă că banca deţine acţiuni la corporaţiile internaţionale Visa Inc. şi Mastercard Inc.,dar şi la compania autohtonă Victoria Asigurari.

Mişcări tectonice în sistemul bancar. A treia bancă din Republica Moldova, acţionară la a doua

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite