Valorile Uniunii Europene, explicate pe înţelesul elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de elevi au participat la Academia Şcolilor din Europa Centrală

Instituţiile de învăţământ din Republica Moldova vor primi gratuit un ghid metodologic pentru organizarea activităţilor socio-educative despre valorile Uniunii Europene, spaţiul comunitar şi despre programele europene pentru tineri.

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Promovarea Uniunii Europene în şcolile din Republica Moldova”, lansat de către Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, cu susţinerea financiară a USAID şi FHI 360, transmite IPN.

Coordonatorul proiectului, Galina Petcu, a declarat că, timp de trei săptămâni, vor fi organizate traininguri şi va fi desfăşurată acţiunea „Săptămâna Uniunii Europene”.

„Ghidul va fi utilizat de profesori pe parcursul celor trei săptămâni dedicate Uniunii Europene în şcoli, în perioada 9-27 martie, iar la începutul lunii mai în toate şcolile din republică vor fi organizate târguri ale Uniunii Europene. Proiectul are scopul să informeze corect. Informarea corectă vine din surse corecte, şi anume din şcoală”, a spus Galina Petcu.

Raisa Stratulat, specialist principal la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, a spus că noul proiect oferă posibilitatea studierii mai aprofundate a valorilor europene. Este o iniţiativă binevenită.

Ludmila Duca, profesoară la şcoala-grădiniţă Nr. 20 din capitală, a menţionat că profesorii le explică elevilor ce înseamnă valori europene, iar copiii, la rândul lor, sunt îndemnaţi să discute şi cu părinţii despre ce aud la şcoală.  „Noi suntem în Europa, parte a lumii, dar tindem să ne integrăm în UE şi aceasta încercăm să le explicăm şi copiilor”, a mai spus profesoara.

Proiectul „Promovarea Uniunii Europene în şcolile din Republica Moldova” este implementat în 1200 de instituţii de învăţământ din ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite