UPDATE Următoarele două săptămâni, declarate libere pentru bugetarii din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din sectorul public vor avea liber şi în următoarele două săptămâni. Măsura respectivă a fost aprobată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Astfel, vacanţa bugetarilor va dura până pe 17 aprilie. Premierul Ion Chicu a precizat că, dacă va fi necesar, vacanţa bugetarilor va fi extinsă până pe 28 aprilie.

„Decizia de astăzi este bazată pe recomandările medicilor”, a spus Ion Chicu.

Ion Chicu a dat asigurări că bugetarii vor primi salariu pentru perioada care a fost declarată liberă. Totodată, el a specificat că zilele libere vor fi ulterior recuperate.

„Pentru a recupera zilele acestea şi posibil şi pierderile pe care le are ţara şi sistemul va trebui o perioadă oarecare să revenim la regim de muncă de şase zile, aşa cum au muncit cetăţenii R. Moldova cu mulţi ani în urmă”, a adăugat Chicu.


Angajaţii din sistemul bugetar au avut liber în perioada 30 martie - 3 aprilie. Zilele de odihnă urmau să fie incluse în tabelul de evidenţă a timpului de lucru şi de calculare a salariului pentru lunile martie şi aprilie ca zile prezente la lucru.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă. Până în prezent au fost raportate 864 de cazuri confirmate cu COVID-19 şi 17 decese asociate noului tip de coronavirus.

https://www.ipn.md/ro/se-propune-ca-si-urmatoarele-doua-saptamani-sa-fie-7967_1072704.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite