Testele de laborator nu au arătat prezenţa Omicron în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin omicron coronavirus covid FOTO Shutterstock

Nu este exclus că Omicron este prezent şi în Republica Moldova, deşi testele de laborator nu au confirmat până acum prezenţa noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, a declarat Nicolae Jelamschi, directorul Agenţii Naţionale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Până acum, în 110 state ale lumii a fost confirmată prezenţa noii tulpini. Sunt afectate şi statele vecine. 38 de cazuri sunt înregistrate în România şi 6 cazuri – în Ucraina.

Nicolae Jelamschi a anticipat că la mijlocul lunii ianuarie în Republica Moldova ar putea creşte numărul cazurilor de COVID-19. Moldova nu are cum să evite ce-l de-al cincilea val pandemic în condiţiile în care cetăţenii moldoveni circulă în Europa.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost confirmate peste 375 de mii de cazuri de COVID-19, infecţie produsă de coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2. În prezent sunt înregistrate aproape patru mii de cazuri active, iar 122 de pacienţi sunt spitalizaţi în stare extrem de gravă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite