Serviciul de Informaţii şi Securitate din R. Moldova a blocat două portaluri de ştiri ce incită la ură şi război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Serviciul de Informaţii şi Securitate a solicitat blocarea portalurilor www.sputnik.md şi www.gagauznews.md. Directorul SIS a semnat un ordin în care a precizat că aceste două surse online promovează informaţii ce incită la ură şi război în condiţiile stării de urgenţă, transmite IPN.

UPDATE www.sputnik.md nu mai poate fi accesat nici din România.

***

„Ordinul ce conţine indicaţii cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului naţional al domeniului de nivel superior „md” şi furnizorilor de reţea şi/sau servicii de comunicaţii electronice, pentru a bloca, în condiţiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menţionate”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.

Mai devreme, Serviciul de Informaţii a cerut blocarea portalului web www.vkurse.md ca sursă care promovează informaţii ce incită la ură şi război. Portalul distribuie pe teritoriul Republicii Moldova informaţii de provenienţă externă, la bază fiind materialele difuzate de agenţiile de presă din exteriorul ţării care justifică agresiunea militară contra puterii legal alese din Ucraina.

SIS reiterează apelul către publicul larg să se informeze din surse oficiale şi cele care practică activ verificarea informaţiei publicate, precum şi să se abţină de la distribuirea informaţiilor din surse dubioase, a celor ce conţin limbaj care incită la ură sau violenţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite