Germania, o nouă justificare pentru neexcluderea Rusiei din SWIFT: Studenţii ruşi din străinătate nu vor mai putea să trimită bani bunicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat vineri că afirmând că sancţiunile pe care Uniunea Europeană le-a impus vor afecta mai puternic guvernul condus de Vladimir Putin decât excluderea din SWIFT.

Într-un interviu acordat ARD, oficialul a spus că excluderea Rusiei din SWIFT ar face imposibilă susţinerea din străinătate a unor ONG-uri din care apără drepturile omului şi că studenţii ruşi din străinătate nu vor mai putea să trimită bani bunicilor lor.

„Sabia care pare mai dură nu este mereu cea mai isteaţă”, a afirmat Baerbock, menţionând că „nu doar oligarhii efectuează tranzacţii financiare… Sabia mai ascuţită în momentul de faţă este sancţionarea băncilor. Obligaţiunile (emise de guvernul rus - n.red.) nu mai pot fi vândute în străinătate.”

Excluderea Rusiei din SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - societatea pentru telecomunicaţii financiare interbancare globale) este considerată o măsură care ar paraliza sistemul bancar rusesc. Peste 11.000 de instituţii financiare din 200 de ţări folosesc SWIFT pentru schimburile de informaţii privind plăţile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite