Şapte comunişti s-au făcut democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comunisti

Un grup de şapte membri ai Partidului Comunist au anunţat că părăsesc formaţiunea şi aderă la Partidul Democrat din Moldova. Foştii comunişti au luat hotărârea din cauza refuzului liderului PCRM, Vladimir Voronin de a urma cursul european, transmite Infotag.

Primarul satului Răspopeni, Pavel Drăguţă a spus că circa 250 de membri ai PCRM dintre cei 1000 înregistraţi au părăsit formaţiunea pentru că au obosit de ceea ce se întâmplă în cadrul partidului. Primarul satului Vişniovca, raionul Cantemir, Andrei Pîslari crede că "PDM este o formaţiune mai constructivă, cu o echipă de profesionişti şi intelectuali". "Am urmărit PDM timp de mai multe campanii electorale şi îmi place atitudinea lor faţă de lucru. Respect echipa democraţilor şi consider că ne vom înţelege", a menţionat el. Un alt motiv invocat de către foştii membri a fost faptul că PCRM nu poate asigura localităţile cu proiecte şi granturi, iar pe alegători îi interesează anume asta.

Partidul Comunist a catalogat evenimentul ca fiind un circ care denotă disperarea democraţilor: "Cei ce au vorbit la conferinţa de presă nu au fost niciodată membri ai PCRM, iar unii din ei au fost excluşi cu mai mult timp în urmă din rândul comuniştilor. Partidul Democrat este la limita disperării. Conferinţa dată denotă faptul că Lupu şi compania sa nu mai au nici o speranţă de a obţine şansa de a ajunge în Parlament şi recurg la trucuri lipsite de inspiraţie”. În comunicatul comuniştilor aceştia spun că acţiunile Partidului Democrat provoacă doar milă. În cadrul conferinţei de presă jurnaliştii au cerut oamenilor să prezinte carnetele de partid, care ar fi confirmat statutul lor de membru al PCRM, dar nici un participant la conferinţă nu a făcut acest lucru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite