Sancţiuni pentru utilizarea neconformă a tichetelor de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiarii tichetelor de masă sau persoanele terţe care vor comercializa sau vor transmite tichetele în folosinţă altor persoane riscă să fie amendate cu 2500-5000 de lei. Sancţiunile sunt introduse în Codul Contravenţional prin modificări aprobate de Guvern, transmite IPN.

Dacă angajatorii vor micşora salariile angajaţilor pe motiv că le oferă tichete de masă, riscă amenzi de peste 10 mii de lei. Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru punerea în circulaţie repetată a tichetelor de masă utilizate sau restituite. Comercianţii care vor vinde articole de tutun sau băuturi alcoolice contra tichetelor de masă se vor alege cu amenzi de până la 15 mii de lei. Amenzi de până la 20 de mii de lei sunt prevăzute pentru unităţile de alimentaţie publică care vor schimba tichetele de masă pe bani.

Potrivit cadrului normativ în vigoare, valoarea nominală a unui tichet de masă trebuie să constituie minimum 35 de lei. Numărul tichetelor transmise salariatului trebuie să fie echivalent cu numărul zilelor lucrate în luna anterioară. Acestea pot fi emise pe suport de hârtie şi electronic şi nu sunt transmisibile, dreptul de a le utiliza fiind deţinut exclusiv de salariat. De asemenea, este interzis schimbul tichetelor contra mijloacelor băneşti. Tichetele pot fi utilizate doar cu scopul de a cumpăra produse alimentare, excluzând băuturile alcoolice şi articolele de tutun.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite