Republica Moldova vrea un sistem modern de apărare antiaeriană

0
Publicat:

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat luni că ţara sa are nevoie de un sistem modern de apărare antiaeriană, pentru a contracara ameninţările din partea Rusiei, amplificate de invazia Moscovei în Ucraina.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Recean a declarat că Republica Moldova intenţionează, cu ajutorul aliaţilor săi din UE şi NATO, să achiziţioneze un sistem modern de apărare antiaeriană pentru a-şi proteja aeroporturile şi infrastructura majoră.

Dacă Kremlinul decide să ne atace, ce vom face?", a declarat Recean într-un interviu pentru TV8, adăugând că „neutralitatea nu va proteja Moldova”, potrivit Agerpres

Recean a mai spus că ţările dezvoltate „investesc în securitatea lor pentru a se asigura că cetăţenii şi companiile lor se simt în siguranţă. Dacă nu au asta, oamenii pleacă şi îşi iau capitalul cu ei. Asta se întâmplă acum în Moldova".

Declarația vine la trei zile după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat o nouă strategie de securitate care identifică Moscova drept cea mai mare ameninţare la adresa securităţii ţării şi a guvernului său pro-european.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a denunţat invazia Rusiei în Ucraina şi a acuzat Kremlinul că a complotat să o înlăture de la putere.

Uniunea Europeană a convenit săptămâna trecută să înceapă discuţiile privind aderarea atât a Republicii Moldova, cât şi a Ucrainei. Dar, spre deosebire de Ucraina, Republica Moldova are un statut neutru inclus în Constituţie şi nu caută să adere la Alianţa Nord-Atlantică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite