Replici acide între Dodon şi Ambasada SUA. „Americanii vor ca Moldova să fie anexată de România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon susţine că americanii ar complota „anexarea Moldovei de către România”
Igor Dodon susţine că americanii ar complota „anexarea Moldovei de către România”

După ce preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că Washingtonul ar „complota” o unire a Moldovei cu România, Ambasada SUA a calificat declaraţiile ca fiind false, iar liderul socialiştilor a venit ulterior cu o reacţie.

Potrivit Europa Liberă, Statele Unite resping declaraţiile liderului socialiştilor, Igor Dodon, că Washingtonul ar „complota” o unire a Moldovei cu România şi le consideră drept „categoric false”. „Republica Moldova este o naţiune suverană si Statele Unite sprijină in întregime independenţa şi suveranitatea sa teritorială”, susţin reprezentanţii diplomaţiei americane la Chişinău.

După acest mesaj, Igor Dodon a postat un mesaj pe Facebook în care acuză Ambasada SUA că ar ascunde adevărul. „Anume doamna Nuland ( n.r. – secretarul de stat al SUA, Victoria Nuland) a decis viitoul ţăriin noastre nu la Chişinău, dar la Bucureşti. Undeva, acolo, peste Ocean se planifică anxarea Moldovei de către România pentru ca NATO să acopere o parte mai mare a Europei de Est. Iată adevărul, domnilor americani”, a menţionat liderul socialiştilor.

În acelaşi timp, Igor Dodon a afirmat că moldovenii vor altceva. „Poate nu aţi auzit? Să venim în faţa Ambasadei să vă amintim?”, şi-a încheiat mesajul Igor Dodon. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite