Rep. Moldova. Moţiune simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii
Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii

Deputaţii din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor au înaintată o moţiune simplă joi, 11 noiembrie, împotriva politicilor Ministerului Sănătăţii, transmite IPN.

Potrivit comuniştilor şi socialiştilor, situaţia din domeniu a scăpat de sub control – preţurile la medicamente au crescut, nu este suficient echipament medical, numărul zilnic al infectărilor cu COVID-19 este în jur de 1.500 de cazuri, iar numărul zilnic de decese a ajuns la 60.

Deputatul BSC, Vladimir Odnostalco, a declarat în plenul Parlamentului că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 stagnează, rata astăzi fiind la nivel de doar 27%. Potrivit lui, spitalele şi secţiile COVID-19 sunt arhipline, iar sute de pacienţi confirmaţi se tratează la domiciliu.

„Personalul medical, care de aproape doi ani este implicat în tratarea pacienţilor cu noul coronavirus este istovit şi demoralizat. Acesta a fost lipsit de sporurile salariale, iar achitarea indemnizaţiei unice de 16 mii de lei, în caz de infectare, ori a celei de o sută de mii de lei, în caz de deces ca urmare a infectării, sunt condiţionate de vaccinare. În instituţiile medicale se înregistrează lipsă de echipament pentru lucrătorii medicali. În spitale se înregistrează lipsa de medicamente pentru tratarea COVID-19”, a remarcat Vladimir Odnostalco.

Parlamentarul spune că, ţinând cont de necesitatea de a soluţiona deficienţele din domeniul sănătăţii publice, precum şi de a adopta politici prompte în vederea combaterii pandemiei, se cere a constata faptul că domeniul sănătăţii publice, pe dimensiunea combaterii epidemiei COVID-19, a fost gestionat defectuos. De asemenea, se propune constatarea faptului că actuala ministră a sănătăţii nu corespunde funcţiei ocupate şi că există necesitatea să-i fie acordat vot de neîncredere.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul Permanent, nu mai târziu de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite