Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, amânat din nou. Consilierii municipali nu au adunat voturile necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Municipal Chişinău a supus votului marţi, 13 septembrie, chestiunea privind iniţierea referendumului de revocare din funcţie a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. Consiliul a adunat doar 32 de voturi din cele 34 necesare.

Fracţiunea PL a lipsit de la şedinţă, la fel a făcut şi singurul consilier PD, Liviu Oboroc, şi consilierul PLDM, Ghenadie Dumanschi.

„Fracţiunea PPEM a dorit şi doreşte ca şansa de a rupe oraşul din captivitate să fie oferită locuitorilor din Chisinau..e ruşine ca după 10 ani să apelezi la justiţia lui Plahotniuc pentru a te menţine în funcţie”, a declarat consilierul PPEM, Oazu Nantoi.

Consilierul Partidului Nostru, Ilian Caşu, a lăudat activitatea liderului spu de partid Renato Usatîi la primăria Bălţi. Acesta a dat asigurări că în cazul în care s-ar cere un referendum la Bălţi, Usatîi ar accepta provocarea.

Socialistul Ion Ceban afirmă că în Chişinău „pute a lipsă de profesionalism”.

„Mă adresez către PL, această barcă s-a dus la fund, săriţi din ea, ei nu au ce vă oferi cu excepţia ilegalităţilor”, a subliniat Ceban.

Liberalul Ion Cebanu a spus că consilierilor veniţi astăzi la şedinţă trebuie să le fie ruşine pentru că au trădat mandatul oferit de popor.

Amintim că Curtea de Apel Bălţi a decis joi, 8 septembrie, anularea deciziei Judecătoriei Centru de înregistrare a Grupului de iniţiativă privind iniţierea referendumului local pentru demiterea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, în aceste condiţii, consilierii municipali au încercat să organizeze un referendum local prin decizia CMC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite