Liderul Partidului Regiunilor din Rep. Moldova recrutează compatrioți care să lupte de partea Rusiei în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandr Kalinin, lider al Partidului Regiunilor căruia Maia Sandu i-a retras cetățenia, recrutează moldoveni pentru ca să lupte de partea Rusiei în războiul din Ucraina, aspect recunoscut de acesta într-un interviu dat presei de la Moscova.

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenie moldoveană FOTO IPN
Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenie moldoveană FOTO IPN

Într-un interviu oferit presei ruse, Kalinin a anunțat fondarea unei unități militare, exprimându-și speranța ca va reuși să adune mii de moldoveni care să participe într-un timp apropiat la „operațiunea specială” lansată de Putin, afirmând că jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova sunt proruși.

,,Noi, ca cetățeni străini, susținem politica președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Susținem absolut începutul operațiunii speciale, chiar din prima zi. Noi fondăm unitatea care va antrena cetățenii țării, care vor să apere țara lor, dar ei nu au suficiente cunoștințe în acest sens”, a declarat liderul Partidului Regiunilor.

Alexandr Kalinin a făcut declarația însoțită de explicații pentru Ria Novosti, agenția de propagandă a Kremlinului, afirmând că persoanele care vor face parte din unitate se vor antrena, de fapt, pentru ca să deprindă abilități de luptă, astfel încât mai târziu să revină în țara lor și să o apere. Alexandr Kalinin a continuat să facă declarații halucinante, susținând că pe teritoriul Republicii Moldova vor avea loc lupte.

Neofascismul va fugi în Moldova, iar din Moldova va încerca să se reanimeze, să ia o pauză, să se înarmeze și să pună presiune pe Federația Rusă. Prin urmare, noi ca cetățenii Moldovei nu trebuie să oferim posibilitate să folosească teritoriul Republicii Moldova, dar și să oferim posibilitate fascismului să ajungă în țară, iar de acolo să conducă lupte”, a punctat pro-rusul.

„Colecție” de sancțiuni

Luna trecută, liderului Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, ex-candidat la alegerile prezidențiale din anul 2020, i-a fost retrasă cetățenia. La Chișinău, el este parte într-un dosar penal privind propaganda războiului și instigare la acțiuni violente, iar la Kiev pe lista persoanelor sancționate care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, este vizat sancțiunilor internaționale, precum UE, SUA, Marii Britanii, Norvegiei și Ucrainei pentru destabilizarea situației interne din Moldova și Ucraina.

Kalinin s-a născut în 1977 în orașul Bălți din nordul Republicii Moldova, dar în ultimii ani a fost în Rusia. La scrutinul parlamentar de acum trei ani din Republica Moldova, Partidul Regiunilor a acumulat o sumă nesemnificativă de voturi- 1.264.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite