CEC a respins înregistrarea grupurilor de iniţiativă din partea lui Alexandr Kalinin şi Ion Costaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comisia electorala centrala moldova24.info

Cererile de înregistrare a grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte, Alexandr Kalinin şi Ion Costaş, desemnaţi de adunarea cetăţenilor, au fost respinse de către Comisia Electorală Centrală (CEC), pe motiv că procedura de desemnare a candidatului la funcţia de preşedinte al ţării şi constituirea grupului de iniţiativă nu au fost realizate cu respectarea cerinţelor legale, transmite IPN.

Totodată, CEC a înregistrat alte şapte grupuri de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Este vorba despre grupurile de iniţiativă din partea: Partidului Liberal Democrat (PLDM), în vederea susţinerii candidatului Tudor Deliu; Partidului Politic Partidul Nostru (PN), pentru susţinerea candidatului Renato Usatîi; Platformei DA, în vederea susţinerii candidatului Andrei Năstase; Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), pentru susţinerea candidatei Maia Sandu; Partidului Politic Pro Moldova, în susţinerea candidatului Adrian Candu; Partidului Unităţii Naţionale (PUN), în susţinerea lui Octavian Ţîcu şi din partea Blocului Electoral Unirea, în susţinerea candidatului Dorin Chirtoacă.

Tot astăzi, CEC a eliberat membrilor grupurilor de iniţiativă legitimaţii şi liste de subscripţie în vederea colectării semnăturilor pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Grupurile de iniţiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Conform prevederilor Codului Electoral, grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului se constituie din cel puţin 25 de persoane şi cel mult o sută de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susţine candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului şi se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de iniţiativă poate susţine doar un singur candidat la funcţia de preşedinte. Membrii unui grup de iniţiativă nu pot fi în acelaşi timp şi membri ai altui grup de iniţiativă. Fiecare concurent electoral poate face agitaţie electorală doar din momentul în care este înregistrat de CEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite