Procurorul general interimar, Dumitru Robu, beneficiază de pază de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Robu
Dumitru Robu

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a primit pază de stat, la solicitarea preşedintelui ţării, Maia Sandu. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Serviciul Protecţie şi Pază de Stat.

„Procurorul general interimar, dl. Dumitru Robu, beneficiază de protecţie de stat din partea SPPS, în baza art. 6 alin (3), al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat”, a precizat SPPS, la solicitarea IPN.

Art. 6 alin (3), al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, prevede că „preşedintele Republicii Moldova dispune acordarea protecţiei şi altor demnitari sau membrilor lor de familie, la solicitarea scrisă a instituţiilor interesate sau din iniţiativă proprie, dacă se constată o stare de pericol sau dacă există informaţii despre organizarea de acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea lor”.

Preşedinta Maia Sandu a semnat decretul de numirea lui Dumitru Robu în funcţia de procuror general interimar la 6 octombrie anul curent.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite