Primul caz de coronavirus în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită sâmbătă din Italia. Pacienta este internată într-o instituţie spitalicească strategică, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune.

Femeia a fost preluată de la Aeroportul Internaţional Chişinău, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituţia medicală.

Ministerul Sănătăţii solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chişinău, aterizată sâmbără la 11.47, să rămână izolaţi la domiciliu şi să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinaţi şi monitorizaţi.

Duminică, începând cu ora 8.00, va avea loc şedinţa naţională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informaţiile şi măsurile care vor fi întreprinse.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite